Terug naar opleidingen

Schoonheidsverzorging 1,5 jaar

Schoonheidsverzorging

Een diploma schoonheidsspecialist geeft u diverse mogelijkheden in het beroepenveld. Niet alleen kunt u als zelfstandig ondernemer aan de slag en u vestigen als schoonheidsspecialist in uw eigen salon, maar ook zijn er vele andere mogelijkheden in en om het werkveld van schoonheidsverzorging, of een combinatie van beiden. Het beroep schoonheidsspecialist behoort tot de verzorgende beroepen. Een schoonheidsspecialist is representatief en kan goed met mensen omgaan. Dit geeft een competentie die inzetbaar is voor diverse werkvelden zoals: Zelfstandig ondernemer; De toeristenbranche, de dienstverlening, representatieve beroepen in beauty salons, hotellerie, vliegmaatschappijen, etc.; manager, vertegenwoordiger enz. van cosmetica en aanverwante artikelen, etc.

Inhoud van de opleiding

De basisopleiding schoonheidsverzorging is opgebouwd uit 4 verschillende onderdelen te weten:

1. Lichaamsbehandeling:

Integrale kennistoets theorie deel 1
het menselijk lichaam; celleer/ cytologie, weefselleer/ histologie, stofwisseling, spijsvertering, uitscheiding, bloed- en lymfestelsel, ademhalingssysteem, endocriene systeem en zenuwstelsel, huidaandoeningen, plastische chirurgie, besmettingsrisico’s en cliëntenkaart.

Integrale kennistoets theorie deel 2
Spierstelsel, beenderstelsel, aders en slagaders, reiniging, massagetechnieken, lichaamsmassage, cosmetica, ontharen, pakkingen, apparatuur en cliëntenkaart.

Proeve van bekwaamheid: Lichaamsbehandeling
Huiddiagnose, lichaamsmassage, het aanbrengen van pakkingen, G 5 apparaat, vacuumzuig apparaat, en harsen.

2. Gelaatsbehandelingen:

Integrale kennistoets theorie deel 1
het menselijk lichaam; celleer/ cytologie, weefselleer/ histologie, stofwisseling, spijsvertering, uitscheiding, bloed- en lymfestelsel, ademhalingssysteem, endocriene systeem en zenuwstelsel, voedingsleer, huid en huidadnexen, huidaandoeningen, plastische chirurgie, besmettingsrisico’s en cliëntenkaart.

Integrale kennistoets theorie deel 2
Spierstelsel, beenderstelsel, aders en slagaders, reiniging, massagetechnieken gelaatsmassage, cosmetica, ontharen, pakkingen, apparatuur, cliëntenkaart, wimpers en wenkbrauwen verven, make-up.

Proeve van bekwaamheid: Gelaatsbehandeling
Huiddiagnose, oppervlaktereiniging, dieptereiniging, verwijderen van comedonen, verwijderen van milia, borstelapparaat, geïoniseerde en geozoniseerde waterdamp, gelaatsmassage, wimpers en wenkbrauwen verven, vacuumzuig massage apparaat maskers / pakkingen, koeldampapparaat, wimpers plakken, make-up, epileren, harsen.

3. Cosmetische hand-, nagel- en voetbehandeling:

Verzorgen, massage en lakken van handen en voeten.

4. Ondernemersvaardigheden:

Portfolio assessment met competentiegericht interview.

Tijdsplanning van de opleiding schoonheidsverzorging :

Er worden per jaar twee start mogelijkheden aangeboden ; afhankelijk van wat er het best in uw situatie van toepassing is. Onderstaand de daarbij behorende informatie:

De 1,5-jarige opleiding (dag- of avondopleiding)

  • Dagopleiding één dag per week
  • Avondopleiding één avond per week

Afhankelijk van de vooropleiding worden bij de 1 ½ – jarige opleiding de thuisstudie- uren (theoretische en praktische oefening en voorbereiding) geraamd op 6 tot 8 klokuren per week.

Investering

Inschrijfgeld: 95,–

Lesgeld 1,5 jarige opleiding: €3.875,- gespreide betaling mogelijk in 16 termijnen.

Voor aanvang dient het eerste termijn en het inschrijfgeld te zijn voldaan.

Boeken: € 365,-

Materialen: € 1.095,-

Bedrijfslinnen en –kleding: € 214,50

Examengelden : Totaal ongeveer € 905-. te voldoen aan Stichting T.C.I. (gespreide betaling) 

Hulp bij het kiezen

Hulp nodig bij het kiezen?

Maak dan een afspraak met een van onze opleidingscoaches voor een vrijblijvend & persoonlijk advies.

Stel je vraag