Terug naar opleidingen

Int. media make-up/artistry: 2 jaar

Opleiding International media make-up/artistry:

Het PARADE-PAARDJE Voor Make-up Artiesten. Een TOPPER zeker  voor hen die zich het liefst met visagie en grimeren bezig houden.  Een internationale exameninstelling te weten Cidesco, met het hoofdkantoor te Zürich, Zwitserland, bepaalt niet alleen de internationale exameneisen, doch is ook verantwoordelijk voor de af te nemen examens internationaal. Instituut Thomas is , mede gezien de inhoud, inrichting en outillage, als enige voor Nederland aangewezen als Internationaal Cidesco school Media Make-up. Deze opleiding is speciaal bestemd voor eenieder met een artistieke bekwaamheid en  interesse voor een carriëre in de professionele make-up-technieken en grimeren.

Inhoud van de opleiding

De opleiding media make-up is opgebouwd uit verschillende onderdelen te weten:

  • Herkenning van huid types; skeletbouw; toepassing van make-up voor europese en gekleurde huidtypes; cosmetische samenstellingen en het gebruik. Voeren van een onderneming. Gebruik van licht en schaduwen voor hervormingen: optische effecten.
  • Make-up toepassingen bij: zwart/wit en kleuren foto’s en film-opnamen; gezichtsvormen, -contouren en aan brengen van volledige correcties; glamour make-up voor blanke en gekleurde huidtypes; cinematic make-up; Fantasie make-up; Catwalk make-up en editorial make-up,d.; Travesty make-up.
  • Toepassing van alle grondbeginselen t.a.v. : alle huidtypes, leeftijden, kleuren; gebruik van kunstwimpers en kunstnagels; glamour en fantasie effecten.
  • Het hoe, waar en wanneer aanbrengen van verschillende vormen van gezichtsbeharing; Hoe gebruik je een haarmodel; hoe dient haar en kunsthaar in elkaar te worden verweven; opsteken; verwerken, aanpassen en opsteken; ontwerp maken ; toepassing van pruiken en haarstukjes. Losse haarstukjes: mixen van haarstukjes met eigen haar; verwerking in het haar. Het knopen van haarstukken.
  • Uitstraling: vuile, smerige uitstraling; vuile tanden; zweet, tranen, verweerd en vervuild; wonden, littekens, bloed en stoppelbaard; Uitvoering: klei, latex,siliconen, gelatine, was; gietvorm van een gelaatsdeel en een positieve gietvorm; modellering van een positieve gietvorm; modellering van wratten, neuzen, enz.
  • Kaalkop: hoe bereken en maak je een kaalkop; opbrengen van een kaalkop; aanpassen aan de huidskleur; Karakter make-up: hoe bereik je een karakter make-up met het creëren en vormen van neuzen, losse haren, haarstukjes en pruiken.
  • Gezondheid en veiligheid; gebruik en keuze van materialen; verwijderen en onderhouden van kunststof materialen; Gietvorm van het hoofd; foam, warme en koude foam, latex, siliconen; maken van kleine stukjes en toepasbaarheid; gebruik maken van kunstvormen; kleuren en evenaren van de huidskleur;
  • Science-fiction; veroudering; air-brush technieken
  • Het samenstellen van een professioneel portfolio.

Tijdsplanning van de opleiding International media make-up/artistry:

De 2-jarige opleiding (dag- en avondopleiding)

De dagopleiding wordt 1 dag in de week verzorgd
De avondopleiding wordt eveneens verzorgd gedurende 1 avond per week

Afhankelijk van eenieders creativiteit worden bij de 1- jarige opleiding de thuisstudie- uren (theoretische en praktische oefening en voorbereiding) geraamd op 4 tot 6 klokuren per week.

Investering

Lesgeld 2-jarige opleiding: 2.495,- per schooljaar

Gespreide betaling mogelijk in 9 termijnen. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en inschrijfgeld a €95 te zijn voldaan.

Boeken: 785,- (inclusief portfolio)

Materialen: 1.965,-

Bedrijfslinnen en –kleding: 105,-

Examengelden: Totaal ongeveer € 607,- te voldoen aan exameninstelling stichting TCI (gespreide betaling). Te voldoen voor de CIDESCO examens €350,-

Hulp bij het kiezen

Hulp nodig bij het kiezen?

Maak dan een afspraak met een van onze opleidingscoaches voor een vrijblijvend & persoonlijk advies.

Stel je vraag