Terug naar opleidingen

Cidesco Media Make-up Internationaal

Cidesco Media Make-up Internationaal

Naast de Cidesco Media Make-up & Artistry opleiding, bieden wij ook de Cidesco Media Make-up opleiding aan. Deze internationale Cidesco opleiding richt zich alleen op het visagie deel en staat, net als Cidesco Media Make-up & Artistry, onder toezicht van Cidesco internationaal te Zürich. Deze internationale organisatie is ook voor deze opleiding verantwoordelijk voor de exameneisen en de examinering door een internationaal examinator.

Gezien het feit dat deze opleiding alleen uit visagie bestaat, zal de duur van de opleiding korter zijn dan die van Media make-up & Artistry. Deze opleiding is uitermate geschikt voor diegene die al een afgeronde visagie opleiding hebben genoten en zich nu willen kwalificeren op internationaal niveau en een glanzende carrière als visagist in het buiteland voor ogen hebben.

Inhoud van de opleiding

De opleiding Media Make-up is opgebouwd uit onderstaande onderdelen:

  • Herkenning van verschillende huidtypes, cosmetische samenstelling en het gebruik, opbouw van de huid en huidaandoeningen, historie van de make-up, hygiëne.  Voeren van een onderneming, gebruik van licht en schaduwen voor hervorming en optische effecten.
  • Make-up toepassingen bij zwart/wit en kleurenfoto’s en filmopnamen, gezichtsvormen, contouren en aanbrengen van volledige correcties, glamour make-up voor blanke en fantasie catwalk editorial make-up en travesty make-up, make-up met behulp van airbrush, film make-up
  • Toepassen van haarstukjes en pruiken
  • Samenstellen van een professioneel portfolio en een support Evidece folder incl. facechart en moodboard

Tijdsplanning

Duur: 16 dagdelen

Kan worden gevolgd als dag- en avondopleiding

Het totaal aantal studiebelastingsuren zal ongeveer 250 uur zijn, deze zijn opgebouwd uit les-, huiswerk- en stage-uren.

Investering

Lesgeld: € 985,-

Gespreide betaling mogelijk in 5 termijnen. Voor aanvang van het schooljaar dient het eerste termijn en het inschrijfgeld a € 95,- te zijn voldaan.

 

Boeken: totaal €  250,- (incl. hardcover portfolio, fotoshoots, digitale foto’s)

Examengelden: € 350,- voor de Cidesco examens

 

Hulp bij het kiezen

Hulp nodig bij het kiezen?

Maak dan een afspraak met een van onze opleidingscoaches voor een vrijblijvend & persoonlijk advies.

Stel je vraag